ELS MONJOS CARTOIXANS...

Els "Cartujos" formen un ordre monàstica fundada l'any 1.084 per Sant Bru que es va retirar a la solitud de la vall de Chartreuse, prop de Grenoble, juntament amb sis companys. Fou reconeguda pel Papa l'any 1.170 i a partir d'aquest moment es va anar extenent per tota Europa.

                                        

Els "Cartujos" estaven dividits en dos grups: els pares (patres) i els germans laics (conversi). Cada pare tenia la seva pròpia cel.la amb un llit de palla, un coixí, un cobertor de llana i eines per fer treballs manuals i per escriure. Els monjos només sortien de la seva cel.la per assistir al funeral d'algun germà de la congregació. Tres vegades a la setmana no menjaven pa, no bevien aigua ni prenien sal, i moltes vegades a l'any mantenien períodes prolongats de dejuni. Tenien prohibida la carn, així com el vi, excepte mesclat amb aigua. Llevat d'algunes ocasions excepcionals els gemans de la congregació havien de mantenir silenci.
Els "Cartujos" poseeixen els monestirs més bells i magnífics del món com per exemple "La Grande Chartreuse" del segle XVII, la cartoixa de Palva (Milà). A Espanya és famosa la Cartoixa de Miraflores i a Mallorca la Cartoixa de Valldemossa.

                       
 La Cofradía de los Cartujos entrando en la Iglesia de la Sangre para iniciar la procesión del Jueves Santo (año2.000)


 Los monjes Cartujos fueron fundados por san Bruno en el año 1.084 en el valle de Chartreuse cerca de Grenoble (Francia).


Altres webs relacionades:

http://www.chartreuse.fr/pa_base_uk.htm

http://www.newadvent.org/cathen/03636a.htm
http://www.waningmoon.com/gothica/articles/6660073.shtml
http://www.fells.co.uk/chartrse/index.htm